Hierom kies je voor Freedom Internet | Freedom (2024)

Freedom gaat verder dan alleen het bieden van internet, TV en bellen. Freedom staat voor een open en veilig internet en vindt dat dit voor iedereen toegankelijk moet zijn. Wat betekent dit voor jou? We leggen het je graag uit op deze pagina!

Freedom is al 5keer als beste alles-in-1 provider uit de test gekomen van de Consumentenbond

Elk kwartaal delen ruim 10.000 consumenten hun ervaringen met alles-in-1-providers in de Providermonitor van de Consumentenbond.Dat Freedom al vrijwel vanaf het begin, en inmiddels voor de 4e keer, is uitgeroepen tot beste alles-in-1 provider uit de Providermonitor, is dan ook een grote eer.

Kies je Freedom, dan kies je voor de beste provider

Zorgen voor verbinding en keuzevrijheid door aan te sluiten op zoveel mogelijk glasvezelnetwerken

Om internet te kunnen leveren, maakt Freedom gebruik van de diverse netwerkenen daar zijn we graag transparant over. Voor een verbinding via DSLmaken wij gebruik van het netwerk van KPN. Voor een verbinding via glasvezelmaken wij naast KPN ook gebruik van netwerken zoals E-Fiber, Glaspoort enOpen Dutch Fiber. De laatste jaren hebben we heel veel nieuwe netwerken toegevoegd aan dat rijtje. Op dit moment zijn we bezig met de laatste handelingen voor het aansluiten op het netwerk van DELTA. Freedom kan dankzij deze werkwijze internet leveren in heel Nederland en heeft daarom van alle providers het grootste bereik.

Kies je voor Freedom, dan kies je voor keuzevrijheid, transparantie en verbinding.

Freedom is opgericht nadat XS4ALL ophield te bestaan. Freedom is denieuwe provider die het 'oude' gedachtegoed van XS4ALL koestert: een vrij, open en toegankelijk internet voor iedereen, waarbij veiligheid, privacy en kwaliteit de kernwaarden zijn. Een vrije ISP, niet gebonden door aandeelhouderswaarde maar door de best mogelijke dienstverlening. We hebben erbewust voor gekozen een “missiegedreven” bedrijf te zijn. Hierbij stellen we onzetoegevoegde waarde voor de maatschappij, boven winst maken ten koste van alles.Het is voor ‘missiegedreven ondernemingen’ belangrijker dat ze ook nuttig zijn voorde maatschappij. Je leest hieronder meer over een aantal punten waarop we o.a. nuttig zijn voor de maatschappij:

Privacy & security

Veilig internetten

Freedom hecht veel waarde aan online privacy en security.Zo zorgen we er onder andere voordat jouw surfgedrag niet op tafel ligt. We loggen alleen gegevens voor operationele doeleinden en niet om het te gelde te maken.Als kers op de taart bieden we ookversleutelde DNS (DoT en DoH)aan. Hiermee kan je ook meekijkers binnen jouw eigen netwerk op afstand houden.

Meekijkvrije mail

Dagelijks communiceren we veel per mail. Wanneer je een mailtje stuurt wil je dat alleen de ontvanger het leest. Je wilt niet dat er mensen stiekem meegluren of dat iemand anders uit jouw naam mailt. Helaas wordt er van dit communicatiemiddel nog veel misbruik gemaakt. Freedom wil dat zo goed als kan tegengaan. .

Persoonsgegevens

Privacy en het waarborgen van de vertrouwelijkheid van de klantgegevens staat bij ons centraal.Als je bij Freedom een abonnement afsluit of diensten afneemt, dan verwerken we persoonsgegevens van je. Waar veel bedrijven zoveel mogelijk van je willen weten, willen wij juist zo min mogelijk van je weten. We zijn ons heel bewust van de gegevens die we gebruiken. Alleen de gegevens die we echt nodig hebben worden door ons verwerkt.

F-Secure

Omdat wij vinden dat jouw apparaten en data zo veilig mogelijk moeten zijn, bieden we je als klant antivirussoftware. Je ontvangt daarom het uitgebreide pakket beveiligingssoftware van F-Secure (F-Secure Internet Securityt.w.v. 72,99euro) bij je internetverbinding cadeau!Lees meer over F-Secure Internet Security.

Kies je voor Freedom, dan kies je voor een kwaliteitsprovider en krijg je een abonnement met vele extra's.

Veilig internet voor iedereen

Internet als basisvoorziening

Freedom ziet internet als een basisvoorziening waar iedereen recht op heeft. Freedom staat immers voor een open en veilig internet, dat voor iedereen toegankelijk moet zijn. Dat is het op dit moment niet, omdat het vaak duur is, niet iedereen in het bezit is van een apparaat waarmee je op het internet kan of de kennis heeft om er gebruik van te maken.We hebben daarom direct toegezegd toen Stichting 48percent.org ons in 2021 vroeg mee te doen aanProeftuin Digitaal Meedoen Westerkwartier. In deze proeftuin onderzoeken we de mogelijkheden voor een sociaal internetpakket.

Kies je voor Freedom, dan kies je voor een veilig en meekijkvrij internet, waar iedereen gebruik van kan maken.

Kinderen beschermd

Voor encryptie & tegen online kindermisbruik

Freedom heeft een verklaring ondertekend om het belang van encryptie te onderstrepen.Dit doen we samen metEuroISPA. Via EuroISPA kan Freedom haar stem in Brussel laten horen. En dat doen we nuweeromdat het heel hard nodig is. In de verklaring verzetten we ons tegen het ondermijnen van encryptie en tegen 'client side scannen'. Dit biedt namelijk geen effectieve oplossing in de strijd tegen online kindermisbruik.

Kies je voor Freedom, dan kies je voor een internetprovider die strijd voor encryptie en tegen online kindermisbruik.

Beter digitaal onderwijs

Big tech moet de klas uit

Eerder dit jaar nam de Kamer deze motie aan: ‘stuur big tech de klas uit’. In de motie wordt de overheid gevraagd onderzoek te doen naar alternatievendie op publieke waarden gebaseerd zijn en die als veilige diensten in de klas kunnen worden ingezet. Freedom is blij met deze ontwikkelingen enondersteuntde coalitiedie zich inzet voor eerlijk digitaal onderwijs,CEDO. Ondersteun jij deze coalitie ook?Teken de petitie.

Kies je voor Freedom, dan kies je voor veilig digitaal onderwijs.

Vrijheid van informatie

Desinformatie niet bestrijden met censuur

Freedom Internet is vorig jaar naar de Europese rechter gestapt samen met een coalitie van providers en organisaties die opkomen voor internetvrijheid en vrijheid van informatie. De coalitie treedt op onder de naam ‘Freedom of Information Coalition’ (FOIC) en heeft deze stap genomen vanwege de blokkade van de Russische staatskanalen RT en Sputnik op basis vanhet Europese Besluit en de Verordening 2022/350.

De coalitie vindt het besluit van de Raad van Ministers van de Europese Unie om deze zenders te censureren veel te ver gaan. Volgens de coalitie is geen onafhankelijke en zorgvuldige toetsing voorafgegaan aan het besluit.De coalitie vraagt aan het Europese Hof om de maatregel nietig te verklaren, waardoor de informatie toegankelijk blijft voor alle burgers en de vrije pers in de Europese Unie.Lees meer over de voortgang van de rechtszaak.

Kies je voor Freedom, dan kies je voor een provider die opkomt voor internetvrijheid en vrijheid van informatie.

Een open internetmarkt

Ruimte maken voor gezonde concurrentie door gereguleerde toegangstarieven

Het is niet makkelijk om een internetprovider op te zetten. En al helemaal niet in deze tijd. Een paar grote partijen zijn dominant aanwezig en maken het voor de kleintjes praktisch onmogelijk om overeind te blijven. Dat merken wij ook!Mede hierdoor hebben we ervoor gekozen een strategische samenwerking aan te gaan met internetprovider TriNed.Ook schreven wij net als branchevereniging NLConnect deze maand een briefaan detoezichthouder ACM om hen hierop te wijzen.

Kies je voor Freedom, dan kies je voor een provider die opkomt voor een toegankelijke markt en eerlijke prijzen.

Doe de postcodecheck

Hierom kies je voor Freedom Internet | Freedom (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Msgr. Refugio Daniel

Last Updated:

Views: 5995

Rating: 4.3 / 5 (54 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Msgr. Refugio Daniel

Birthday: 1999-09-15

Address: 8416 Beatty Center, Derekfort, VA 72092-0500

Phone: +6838967160603

Job: Mining Executive

Hobby: Woodworking, Knitting, Fishing, Coffee roasting, Kayaking, Horseback riding, Kite flying

Introduction: My name is Msgr. Refugio Daniel, I am a fine, precious, encouraging, calm, glamorous, vivacious, friendly person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.